Centrum kursów i szkoleń Wyższej Szkoły Edukacji i Terapii w Poznaniu Wydziału Zamiejscowego w Szczecinie zaprasza zainteresowanych na warsztat Znaczenie diety w procesie rehabilitacji.
Czas trwania: 8 godzin dydaktycznych
Ilość osób: 20
Koszt: 100 zł
Prowadzący:
dr n.med. Agnieszka Szynkowska - absolwentka Studium Doktoranckiego Wydziału Lekarskiego Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie Zakładu Biochemii i Żywiena Człowieka oraz kierunku Technologia Żywności i Żywienia Człowieka. Zainteresowania: badania naukowe, praca laboratoryjna, badania kliniczne, dietetyka,kultura śródziemnomorska, podróże.
W programie: podstawy dietetyki zdrowotnej, zagadnienia dotyczące gółwnie jednostek chorobowych układu kostnego i ruchowego. Dietetyka przydatna w środowisku fizjoterapeutów. Student po uczestnictwie w warsztacie, zna i rozumie potrzeby dietetyczne pacjenta po złamaniu, skręceniu, kontuzjach np. narciarskich, upadkach np. osób starszych. Potrafi dobrać odpowiedni indywidualny sposób żywienia pacjentów. Podczas warsztatu, zapozna się z zapotrzebowaniem dietetycznym osób po urazach. A także zapozna się z zasadami układania indywidualnych jadłospisów dla pacjentów, sportowców i osób starszych.
Dane kontaktowe:
Wyższa Szkoła Edukacji i Terapii
Wydział Zamiejscowy w Szczecinie
ul. Wawrzyniaka 8; 70-392 Szczecin
tel. +48 91 420 13 33
kursyszczecin@wseit.edu.pl
www.kursy.wseit.pl